Om oss

Kul att du hittat till Knytpunkten. 

Jag heter Erica Sundeborn och driver Knytpunkten som enskild firma med stöd och hjälp från min man Simon Sundeborn. 

Vi bor på landet utanför Rimforsa med våra barn födda -14 och -16. Det var när äldsta barnet var liten som jag började bära själv i en begangnad Babybjörn-sele och trikåsjal jag hittat på blocket. Sonen var väldigt närhetstörstande och trives bäst med att bli buren. 
Det är en utmaning att bli förälder, framförallt när barnet kräver mycket närhet. För mig blev bärdon en överlevnad. Med sonen i bärsele kunde jag ta mig ut på promenad med hundarna trots vagnvägrande barn. Men det var inte lätt alla gånger, jag önskade att det fanns någon jag kunde vända mig till och få råd och tips om bärandet. 

När andra barnet var liten bar jag jag mer och mer i bärdon. Jag kunde se fördelarna med att bära, både de praktiska och de emotionella. Då föddes tanken om att utbilda mig! Jag såg ett behov hos föräldrar jag träffade och jag fick ofta frågor om bärdonen. 

2017 gick jag första utbildningen hos Nära Bebis i Stockholm. Jag startade upp mitt företag i början av 2018, som då fick heta Ericas Sjalar. Ungefär samtidigt gick jag Slingababys utbildning till babywearing consultant. Jag började hyra ut bärdon, höll kurser och rådgivningar och kände så strakt att jag ville fortsätta den här banan. Jag kände att vi är i en tid när mycket förändras. Från att barnet inte bör bäras för att inte skämmas bort, men nu vet vi de positiva fördelarna med att ge våra barn fysisk närhet. Där bli bärandet i bärdon ett naturligt steg. Jag ville vara en del i denna förändring. 

Hösten 2018 startade jag Nordic Babywearing som är återförsäljare av bärselar och bärsjalar. 

I början av 2019 gick jag ytterligare en utbildning, Carried UK där utbildningen även lägger fokus på att bära barn i armarna, aktivt bärande. 

Våren 2019 såg jag att Barnmorska Åsa Österberg hade ett ledigt rum i sin lokal. Jag kontaktade Åsa, åkte och tittade på lokalen och bestämde mig för att satsa. Jag sa upp mig från mitt fasta jobb som undersköterska och Knytpunkten bildades. Då tillsammans med en brabchkollega. 

Nu driver jag Knytpunkten själv, med stort stöd från min man Simon.När jag inte  jobbar med Knytpunkten jobbar jag som undersköterska på förlossningen i Linköping.

Sedan min start har jag träffat så många föräldrar och deras barn. Jag älskar mitt jobb och det finns inget bättre än att få träffa förlädrar och hjälpa er att hitta ett bärande som passar just er! För det är faktiskt det det handlar om, vad som passar just dig och din familj. 

 

/Erica Sundeborn, utbildad bärabarnrådgivare och grundare av Knytpunkten. 

Bärsjal Sjala Birds Silkesnäva